Spa apartmani blog

Kako da vaše slavlje bude autentično?
Mar 2024

Kako da vaše slavlje bude autentično?


Postoje ti neki dani i datumi kojih se rado sećamo, nije li tako? Mala matura, velika matura, pa punoletstvo, ludi kamen, prvo dete...i tako u krug. Kalendar lepih događaja, koji se pamte ceo život. A, pamte se jer predstavljaju životne stepenice, na kojima odrastamo i koračamo ka podijumu zvanom život. I sasvim je opravdamo što planiranjem takve momente želimo da dovedemo do savršenstva.

Pitate se kako da učinite da vaše slavlje postane jedno autentično, drugačije,  a ne još jedno, već viđeno veselje? Evo saveta koji će vam dati odgovor.


Važno je sa kim delite bitne trenutke


Važni datumi su intimni momenti koje bi trebalo da delite sa, za vas, važnim i bitnim ljudima. Prilikom pozivanja gostiju manite se klišea „red je“. Pozovite one ljude koji su deo vašeg života, sa kojima ste vi vi, svoji i jedinstveni. Pozovite ljude bez kojih teško možete zamisliti svoje važne momente. Iako vam deluje zamršeno, zapravo je vrlo jednostavno. Dovoljno je samo da pozovete one ljude do kojih vam je stalo. Ne robujte starim navikama, gradite nove koje će podržati i ojačati i ispratiti vaše emocije.  


Dajte lični pečat


Ako ste ispunili prvi savet, na dobrom ste putu da vaše slavlje nosi vašu notu. Neka svaka pojedinost koja se podrazumeva, bude upriličena u skladu sa vašom ličnošću, odnosno ličnošću slavljenika. Šta to tačno znač, pitate se? Pa, recimo baš ovo:

• napravite omiljenu tortu u liku nekog idola, važnog predmeta ili simbola koji će imati emotivnu vrednost za slavljenika,

• koristite omiljenu boju za ukrašavanje prostora,

• neka svaki gost navede pesmu koja je zajednička za njega i slavljenika, a potom napravite spisak svih tih pesama koje će biti jedan, dobar deo repertoara,

fotografišite se spontano, bez gubljenja vremena na klasično fotografisanje,

umesto pozivnice, kao potvrde dolaska, neka svaki gost donese neku fotografiju koju od ranije ima sa slavljenikom,

dajte emociju i autentičnost će biti zagarantovana.

 

Gala zabava

https://www.freepik.com/free-photo/girl-friends-celebration-moments_20138370.htm#fromView=search&page=1&position=39&uuid=08f24e21-df2f-4a68-8a78-62a125735ebe


Bitno je sa kim si, ali i gde si


Koja god vrsta slavlja da je u pitanju, prostor je od presudnog značaja. Kod izbora gledajte da restoran, klub, vikendica ili bilo koji drugi ambijent bude dovoljno velik da primi sve goste, ali pazite da ne preterateU prevelikom prostoru ljudi se raspu, izgube, a time i šansa da slavlje bude najbolje moguće.
Vodeći se činjenicom da većina zvanica dolazi sopstvenim prevozom, gledajte da lokacija izabranog prostora bude lako dostupna, sa parkingom, gde će gosti moći uredno i lako da se parkiraju.

Potrudite se da sam prostor bude u skladu sa vašim potrebama. Neko je, baš kao i njegovi gosti, potpuno kompatibilan sa klasičnim restoranom namenjenim za uobičajena veselja. Međutim, neko svoje slavlje vidi na čardi, pored reke uz lokalne specijalitete, a neko pak u iznajmljenoj, luksuznoj vikendici sa otvorenim bazenom i pool barom.

Ako ste radi i željni nečeg novog, drugačijeg i nesvakidašnjeg, za vas je prava stvar prostor u kome ćete moći da birate da li ćete se opuštatii uživati u dobrom piću, đusci u diskoteci ili relaksiranjem u đakuziju. Da da, dobro ste čuli. Diskoteka i đakuzi u jednom. Pa gde to ima, pitate se? U vašem gradu.

Zabava

https://www.freepik.com/free-photo/friends-paying-attention-attractive-woman_860290.htm#fromView=search&page=1&position=35&uuid=ae24eb42-8245-410b-a53d-8f69c9e33a82

Ovakav koncept prostora za različita slavlja je postao skroz in. Ne samo da ćete imati priliku da svoje goste iznenadite diskoteka okruženjem sa kompletnom audio i vizuelnom tehnikom, barskim stolovima, separeima i odličnom muzikom i ništa manje dobrom zakuskom, gosti će imati priliku da u skroz ležernoj atmosferi đakuzi kupke, iskoriste vaše slavlje za sopstveno opuštanje.

I šta mislite, hoće li se vaši gosti sećati vašeg slavlja? Naravno da hoće. I to po dobrom raspoloženju, odličnom prostoru  i nesvakidašnjem konceptu zabave, koja će se dugo pamtiti i, budite sigurni, prepričavati u užem i širem krugu ljudi.

Kada zurka

https://www.pexels.com/photo/smiling-woman-holding-a-champagne-glass-while-inside-a-bathtub-6224384/

Umesto zaključka

Živimo u vremenu u kome se svakodnevne stvari menjaju brzinom svetlosti. Toliko brzo da nekada ne možemo sve da ispratimo, a još manje nađemo mir i zadovoljstvo u njima. Da ne bismo izgubili sebe, veoma je važno da stvaramo okruženje, negujemo odnose, družimo se sa ljudima koji su nam važni i sa kojima na pravi način trošimo vreme. I ne samo to. Stvaramo uslove u kojima ćemo voditi kvalitetan i ispunjen život.

Postoje ti neki važni momenti u životu koje obeležavamo i slavimo u prisustvu tih ljudi, jer bez njih ni ti momenti ne bi imali toliku snagu i važnost u našem životu. Zato, bez obzira da li je u pitanju punoletstvo, venčanje, rođenje detete, diplomiranje ili neka važna godišnjica, gledajte da, i pored sve pozitivne treme, i dok sve to organizujete uživate u svakom momentu.

A, kada je samo slavlje u pitanju neka bude u skladu sa vama, vašim stilom i životnim vrednostima. I ne zaboravite emocije, jer kada emocije dajete iste će vam se i vratiti. Potrudite se da vaše slavlje bude takvo da stvori sećanja na duge staze. Jer, šta je čovek bez emocija i sećanja. To svakako ne želite da znate, nije li tako?

 

Naslovna slika: https://www.freepik.com/free-photo/people-celebrating-with-their-friends-getting-married-beach_15415466.htm#fromView=search&page=1&position=28&uuid=7a0b5b8b-92eb-44d3-aad4-74bc4c107cb9