Spa apartmani blog

Spa apartmani u Beogradu kao mera hedonizma
Oct 2023

Spa apartmani u Beogradu kao mera hedonizma

Potraga za zadovoljstvom i srećom je imperativ modernog življenja. Najviši ciljevi teže apsolutnom zadovoljstvu kroz čula, a hedonizam je dobio novo značenje.

I dok bogati ne žele slavu, cene privatnost i žive od rođenja životom koji je decenijama porodično negovan kroz dadilje, najbolje privatne škole, poslugu, nove generacije bogataša žude za slavom, da su poznati, prepoznati i da svi  vide koliko su srećni.

Slikanje hrane, porodičnih trenutaka, objavljivanje privatnosti na dlanu i obavezno izveštaji sa luksuznih destinacija. A gde je tu istinsko uživanje?


Hedonizam je stil života


Za hedonizam je potrebno i nešto više od materijalnog jer je to stil života. Hedonizam se ne slika, on se živi. Ima ga u svetu, ali i u Beogradu, na Balkanu.

Najčešće je prisutan u konzumiranju hrane, kupovini, ali i luksuznim putovanjima. Potrga za srećom i želja da se pređe na novi nivo životne igrice, da uvek bude zanimljivo, uspešno, najbolje je beskrajni plavi krug.

Trenutna zadovoljstva izražene potrošačke kulture savremenog društva stalno teraju na još, na više, bolje, snažnije osećanje koje se želi postići kroz konzumiranje i uživanje.


Bazen pored mora
 

I dok su nekada bila potrebna sredstva za rad da bi se radilo i od toga živelo, danas je rad sredstvo za život.

Stalna potraga savremenog društva za zadovoljstvom razvila je potpuno nove koncepte, poput “self-care” gde se ulaže u welness proizvode, spa intimne trenutke i na taj način poboljšava mentalno, emocionalno i fizičko zdravlje.


“Self-care” koncept


“Self-care” koncept je usmeren na očuvanje zdravlja i smanjenje stresa, a sve sa svrhom postizanja blagostanja neophodnog za normalno funkcionisanje u sve stresnijem poslovnom i životnom okruženju.

Savremenom čoveku je potreban normalan san, zdravlje, snaga za naporne dane, ali i što češći kratki odmori koji ga izmeštaju iz svakodnevnice i pružaju potpun ugođaj.


Devojka u djakuziju
 

Ovo se postiže kombinacijom zdrave ishrane, redovnog vežbanja, nekada i uz pomoć medicine, ali svi su saglasni da je voda nešto što najbrže oporavlja, briše stres i pruža užitak.

I tako u vreme sve zahtevnijeg pojedinca pojavili su se i spa apartmani sa đakuzijem u Beogardu u kojima se pruža potpun ugođaj, privatnost, uživanje i relaksacija, ali i oporavak.


Spa apartmani na sat, dan, vikend


U spa apartmanima možete odvojiti trenutke samo za sebe ili podeliti sa vama dragom osobom. Oporavak blizu mesta stanovanja jer postoji mogućnost da birate vama najbližu lokaciju.

Niste uvek raspoloženi za putovanja, banje i gužvu. Nekada želite mir, relaksaciju, odmor. Naporan rad zahteva samoću, a posebni trenuci intimu.


Spa
 

Možete biti redovan posetilac i ostvariti brojne pogodnosti. Možete sami rezervisati termine ili periode boravka.

I što je najvažnije spa intimo apartmani u Beogradu su čisti, dezinfikovani, kade se prazne posle svake posete, voda je određene temperature koja se održava konstantnom, a na vama je da se opustite i maksimalno uživate.

 

Đakuzi je i za neplivače

 

Hedonista zna da uživa, ali ne mora da zna da pliva. I dok svi posećuju mondenske ski centre, dele slike sa luks dalekih destinacija, iz vrhunskih restorana, obilaze muzeje i znamenitosti, broje zemlje koje su posetili, malo je onih koji će priznati da su neplivači. A verujte, statistika u Srbiji je poražavajuća.

Zemlja zlatnih vaterpolista sopštava da pola Srbije ne zna da pliva.

Neplivači, ne brinite, za đakuzi vam nije potrebno da ste plivač. Slobodno rezervišite apartman sa đakuzijem i uživajte, kao što uživate i u kupanju u sopstvenom domu.

 

Posebni praznici u spa apartmanima

 

Iznenadite dragu osobu za posebne dane rezervacijom u spa apartmanu. Proslavite posebne datume upoznavanja, ljubavi, dana zaljubljenih, dana žena ili poklonite vaučer za rođendan, godišnjicu.


Spa intimo
 

Zamislite Novu godinu i dok napolju puca mraz, vi u intimi slavite opuštajući se u đakuziju sa vodom temperature 37 stepeni.

 

City break menjamo sa SPA break

 

Poslednjih godina bilo je moderno svaki vikend putovati u svetske metropole, brojati zemlje i postavljao slike na društvene mreže.
I posle naporne sedmice, umesto odmora, putovanje. Za vikend se mora otputovati negde jer stiže ponedeljak i treba se pohvaliti gde se bilo i šta si radilo.


Spa break


Turističke agencije su zadovoljno trljale ruke, a city break je imao sve više konzumenata. Bilo da se putuje privatnim avionima ili jeftinim turama, odredišta su bila ista.
A kada je stigla korona, stiglo je i otrežnjenje. Sami, bez putovanja na koja smo navikli, počinjemo da tragamo za sitnim zadovoljstvima.
I tako city break menjamo sa spa break u Beogradu. Bitno je izmestiti se, a odmor, relaksacija, zdravlje, oporavak dobija potpuno novo značenje.


Hedonizam u luksuzu


Sliku savremenog hedonizma je sve teže nacrtati, ali svakako je luksuz pojam koji spaja sve njegove odrednice. Luksuzne kuće, moćni automobili, vrhunski svetski brendovi, najskuplja i najkvalitetnija hrana, privatni avioni.

I uprkos luksuzu i komforu savremeni čovek je

umoran, a stalno odmara,
željan društva, a živi u samoći,
živi zdravo, a često bolestan,
okrenut porodici, a retko porodičan,
voli decu, a sreće ih između školskih obaveza i vannastavnih aktivnosti,
žudi za ljubavlju, a živi bez nje,
stalno kupuje, a uvek mu nešto nedostaje
druži se, a nema prijatelje.


Kada shvati da nije bitno šta je radio već sa kim je nešto doživeo, podelio, kada shvati da je sreća u davanju, a umnožava se deljenjem, tada će shvatiti da je hedonizam spa apartman sa đakuzijem i ta dva oka koja ga gledaju sa toliko ljubavi i topline.